Lesa lunga sau lesa scurta?

O mica dilema pe care o are fiecare proaspat proprietar de catel!

Raspunsul categoric la aceasta intrebare este “lesa lunga”. Argumente pentru aceasta alegere sunt multe si din cele mai diverse .

Un prim argument si cel mai logic ar fi acela ca intotdeauna dintr-o lesa lunga voi putea face una scurta , adica o voi putea strange , rula , impacheta pana la dimensiunea pe care o doresc  sau imi comvine , dimensiunea de care am nevoie intr-un anumit moment in lucrul cu cainele.

 

Un alt motiv pentru care personal prefer lesa lunga este acela  ca imi permite sa ofer cainelui destul de multa libertate dar in acelasi timp el este permanent sub control!  Ca sa fim un pic mai specifici putem vorbi despre socializare , un episod important din viata  cainelui, cand el trebuie sa cunoasca foarte multe lucruri noi , trebuie sa testeze si sa se obisnuiasca cu diverse situatii , uneori aceste momente trebuie sa le depaseasca pe cont propriu, lesa lunga ne va oferi avantajul de a-l putea opri de la distanta , persoana noastra ramanand astfel in plan secund (cel putin aparent) desfasurarii actiunii.

O lesa lunga ne poate ajuta foarte mult chiar si in cazul unei simple plimbari : ca proprietari putem sta relaxati si linistiti ca avem un caine care ne urmeaza in timp ce acesta este liber sa se deplaseze si sa isi satisfaca curiozitatile pe o anumita distanta in jurul nostru!