Mic ghid ajutator in achizitionarea unui catel

In zilele noastre intalnim caini la tot pasul – pe strada , in parc , in curti , in apartamente  etc! Sunt caini mari , mici sau mijlocii , tacuti sau galagiosi, unii impunatori altii caraghiosi! Cum il alegem pe cel potrivit , pe cel pe care il dorim sa ne fie companion ?

Abordam acest subiect pentru ca din pacate , la fel ca in alte domenii, lucrurile nu sunt atat de simple precum par. Din acest motiv ii sfatuiesc pe cei care doresc sa isi ia un pui de caine sa faca un pic de munca de investigatie inainte de a ceda primului impuls si de a cumpara ceea ce le iese in fata ochilor.

Sa presupunem deci , ca ati optat pentru o anumita rasa. In acest caz este bine sa cautati si sa vorbiti, pe langa un crescator (care va sti cel mai bine sa va descrie nevoile specifice ale rasei respective privitoare la miscare si toaletare), cu un medic veterinar care va va pune in tema cu bolile ce apar frecvent la cainii din rasa respectiva ( boli cu caracter ereditar sau nu ), cu alimentatia specifica, cu programul de vaccinare si deparazitare s.a.m.d.

 

Read more...

Lesa lunga sau lesa scurta?

O mica dilema pe care o are fiecare proaspat proprietar de catel!

Raspunsul categoric la aceasta intrebare este “lesa lunga”. Argumente pentru aceasta alegere sunt multe si din cele mai diverse .

Un prim argument si cel mai logic ar fi acela ca intotdeauna dintr-o lesa lunga voi putea face una scurta , adica o voi putea strange , rula , impacheta pana la dimensiunea pe care o doresc  sau imi comvine , dimensiunea de care am nevoie intr-un anumit moment in lucrul cu cainele.

 

Read more...

Cainii si stapanii “buni” de muscat


Atunci cand vorbim despre acest subiect ( din pacate mult mai des intalnit decat s-ar crede ) , trebuie sa facem foarte clar diferenta dintre un accident si o intentie clara!   Ambele tipuri de muscatura apar in cadrul unor „scenarii “ specifice , deosebirea dintre ele constand in cauzele care le declanseaza ( natura motivului ) .

Muscaturile accidentale apar de regula din vina proprietarului in general din cauza neatentiei sale si a luarii prin surprindere a animalului. De exemplu : cainele doarme sub masa si din nebagare de seama este calcat. O alta situatie in care apar frecvent mucaturi accidentale se regaseste in cazul incaierarilor dintre caini , mai exact atunci cand proprietarii intervin , incercand sa ii desparta. Putem spune ca numitorul comun al acestor situtii este acela ca patrupedul nu si-a dat seama pe cine musca.

 

Read more...